نرجس شکرزاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به لزوم تبیین اهداف مهم نهضت حسینی برای عموم مردم به خصوص نسل جوان اظهار داشت: ایام عزای سید و سالار شهیدان بهترین فرصت است که در عین پرداختن به عزاداری و گریه و ماتم بر مصیبت های واردشده بر خاندان اهل بیت(ع)، بر بصیرت و معرفت خویش نسبت به این خانواده و به خصوص سیره و مرام سیدالشهدا(ع) بیفزاییم.
وی با اشاره به لزوم بازخوانی خطبه ماندگار امام حسین(ع) در روز عاشورا خطاب به لشکر عمرسعد افزود: حضرت اباعبدالله (ع) در فرازی از این خطبه به این نکته اشاره می نمایند:"کسی که فرمانروای ستمگری را ببیند که حرام خدا را حلال کرده و پیمان الهی را شکسته و با سنت رسول خدا(ص) مخالفت نموده و در میان مردم با گناه و تجاوزگری رفتار میکند، ولی در برابر وی با گفتار و کردار خود قیام نکند، خداوند وی را در جایگاه آن ستمگر قرار دهد. ای مردم! آگاه باشید که این جماعت تن به اطاعت شیطان سپرده و اطاعت از خداوند را رها نمودهاند؛ فساد را آشکار ساخته و حدود الهی را تعطیل نمودهاند؛ بیتالمال مسلمین را ملک شخصی خود دانستهاند؛ حرام الهی را حلال و حلال الهی را حرام ساختهاند و من شایستهترین فرد جهت اصلاح این وضعیت نابسامان هستم..."
این پژوهشگر حوزوی همچنین ادامه داد: امام حسین(ع) در مواجهه با برادرشان محمد بن حنفیه به صراحت بیان داشتند:"قیام من از روی دنیاطلبی و فساد و ستمگری نیست؛ هدف من طلب اصلاح در امت جدم؛ برپایی امر به معروف و نهی از منکر و عمل به سیره جدم رسول خدا(ص) و پدرم علی بن ابیطالب(ع) است. "
وی گفت: سیدالشهدا(ع) همچنین در میانه راه به سمت کوفه در یکی از منازل در تبیین چرایی قیام خویش بیان می دارند: "آیا نمیبینید که به حق عمل نمیشود و از باطل نهی نمیگردد... (در چنین وضعیتی) وظیفه مومن، استقبال از مرگ در راه خدا است... من چنین مرگی را جز شهادت و زندگی با ظالمان را جز ننگ و خواری نمیبینم".
شکرزاده با تأکید بر این که استکبارستیزی و ذلت ناپذیری در برابر دشمنان از درس های ماندگار مکتب حسینی است، خاطرنشان کرد: آن چه امروز باید بیش از پیش بر آن تأکید کنیم این است که راه ما به تأسی از مکتب حضرت اباعبدالله(ع) این است که در برابر ظلم و ستم خاموش و منفعل نمی مانیم و با شعار تاریخی" هیهات مناالذله" بساط ظالمان و مستکبران عالم را بر هم می زنیم.
نظر شما